loading...
باشگاه کیوکوشین کاراته بیرجند،شیهان جلالی نژاد
باشگاه کیوکوشین کاراته ایران بازدید : 1064 جمعه 22 آذر 1392 نظرات (2)

اخلاق در ورزش یا ورزش اخلاقی  اگر ورزش را به عنوان یك پیشه و حرفه در نظر بگیریم اخلاق ورزشی گونه ای اخلاق حرفه ای است. به تعبیر دیگر همان طور كه در پزشكی، مهندسی، تجارت و اقتصاد نیازمند پیروی از هنجارها هستیم، ضرورت پیروی از هنجارها در اینجا هم حس می شود.عده ای شعار «ورزش قهرمانی» را برترین، بهترین، سریع ترین و چابك ترین ذكر كرده اند در صورتی که ورزش قهرمانی قسمتی از منظومه كلان تری است كه جهان ما را در برگرفته است و آن اقتصاد آزاد نام دارد.در این گستره هر كسی باید كالاهای خود را عیان كند و برترین كالا به طور طبیعی ارج و قرب بیشتری دارد. در این میان نیرو، توان و بدن انسان هم مورد توجه قرار می گیرد.از الزامات ورزش قهرمانی، به كار بردن حداكثر انرژی برای ثبت استانداردهای بهتر است، اما پرسشی مهم مطرح می شود كه چه محدودیت های اخلاقی در این زمینه باید وجود داشته باشد؟این محدودیت ها نه تنها باید مورد توجه قهرمانان قرار گیرند بلكه نهادها و نظام های ورزشی هم باید به آن توجه نشان دهند.نهادهای قانونی ورزش با نظارت شدید بر افراد و نهادهایی كه می توانند از مواد نیروزا استفاده كنند سعی دارند یك مانع حقوقی برای سوء استفاده از قوانین و میلی سرسام آور كه برای پیروزی وجود دارد پیدا كنند و فناوری های جدید هم به مدد ورزش آمده است تا خطاهای انسانی را كه می تواند صورت گیرد به حداقل ممكن برساند. اما این، همه ماجرا نیست.در ابتدا باید توجه داشت موضوع اخلاق رابطه است و رابطه فقط رابطه با رقیب محسوب نمی شود. موضوع اخلاق رابطه با هم تیمی و حتی با خود نیز هست.هیچ قانون ورزشی نمی تواند به یك بازیكن فوتبال بگوید چگونه با یار خودی رفتار كند و چگونه حب و بغض های شخصی را در رابطه ای ورزشی و انسانی كه با هم تیمی اش دارد دخالت ندهد.از سوی دیگر معرفت اخلاقی علاوه بر آن كه از جنس ارتباط است جنسی معرفتی دارد، یعنی چیزی بر معارف ما می افزاید. این كه در یك مسابقه فقط یك تیم برنده می شود و این كه ورزش علاوه بر قهرمانی، كاركردهای دیگری برای سلامت روح و جسم دارد و این كه ورزش یك زندگی فشرده شده است همه معارفی محسوب می شود كه هر چند تاثیرات زیادی دارد اما بر معرفت ما می افزاید.ورزش غیرحرفه ای شاید به اندازه ورزش حرفه ای به اخلاق، نیازی ویژه نداشته باشد اما اخلاق حرفه ای، اخلاق یك پیشه یا یك حرفه است.همان طور كه در دیگر عرصه ها شاهد اخلاق خاص هستیم در ورزش حرفه ای نیز چنین است.تبیین این گونه اخلاق در ذهن ورزشكاران حرفه ای همیشه دغدغه متفكران اخلاق ورزش حرفه ای بوده و هست.  

 

 

1ـ یک مبارز به هیچ گروهی تعلق ندارد: گرچه او برای انجام هنرهای رزمی نهاد یا موسسه ای خاص دارد اماسعی می کند تا تکنیک هایی را از سایر سبک هاو افرادی که مبارزه سطح بالایی دارند برداشت نموده و مجموعه ای مرکب برای خود ایجاد کند.

۲ـ یک جنگ جو باید ساده بگیرد: تکنیک های او باید بر مهارت های کلی حرکتی وابسته باشد. اگر حرکتی بد و پیچیده و اشتباهی انجام شود شکست حتمی است. تکنیک های ساده که سریع تر و تند تر و درست اجراء می شود فرد مبارزه کننده را زنده و در حین مسابقه شاداب و باروحیه نگه می دارد .

۳ـ مبارزی که خوب تمرین می کند بهتر می جنگد: هرچه با تلاشی بیشتر به تمرین بپردازید مبارزه ای  ساده تر خواهید داشت. تمرین زیاد تنها با تمرین واقعی در صحنه های برخورد واقعی حاصل می شود و به قول معروف نابرده رنج گنج میسر نمی شود پس هر وقت که خسته شدید فورا تمرین رو ول نکنیدبلکه بر تمرین وتکنیک های خود اضافه کنید.

۴ـ یک مبارز در لباسی تمرین می کند که با همان نیز مبارزه واقعی دارد: او باید با لباسی تمرین که  می بایست در طی یک مبارزه واقعی پوشیده باشد . اگر عضو تیمی است باید با تمام نیرو و ابزار لازم که در ماموریت حمل می کند تمرین کند.

۵ ـ یک مبارز باید دارای وضعیت روحی مثبتی باشد:  او با این شعارها آشناست گفته هایی که این موضوع  را القا می کند که همتای او هرگز تسلیم نمی شود. هر که شهامت داردو تکنیک برتر ودرست اجراءمی کند  پیروز میدان خواهد بود .

۶ ـ یک مبارز انعطاف پذیر است: در تمرین و مبارزه او هرگز فقط کاری را که دلش می خواهد انجام نمی دهد بلکه خود را با محیط و تغیرات مبارزه وفق میدهدوبا سنجیدن حریف در ثانیه های اولیه مبارز واجرای تکنیک های امتیازی می تواند فرد پیروز میدان شود .

۷ـ یک مبارز همه چیز را ارزیابی می کند: او همواره تکنیک ها و تاکتیک های خود را می سنجد و مسایل را زیر سوال می برد و به دنبال راه هایی می گردد تا اطلاعات خود را افزایش دهد. او هرگز نمی گوید این راه تنها راه  چاره است.

۸ ـ یک مبارز وضعیت فیزیکی خود را به خوبی حفظ می کند: اگر چه عقل او نخستین سلاح وی محسوب  می شود ولی با این وجود می داند که حفظ ترکیب و تناسب اندام به او کمک خواهد کرد که تکنیکهای خود را به موقع اجرا کند. اعتماد به نفس خود را افزایش دهد و نیروی تبحر خود را تقویت نماید.

۹ـ یک مبارز یک حرفه ای آرام و قوی است: او ساده باقی می ماند. به خود نمی نازد. او صرفا به مبارزه به  عنوان بخشی ضروری در شغل خود می نگرد و در سطح غیر حرفه ای به این مبارزه به چشم یک تمرین و یک ورزش و یک هنر رزم می نگرد و امید آن دارد که در زندگی روزمره هرگز نخواهد از آن استفاده ابزاری نماید. و یک جمله پند آموز ( دست بالای دست بسیار است ) .

۱۰ـ یک مبارز هرگز تعلیمات خود را متوقف نمی کند: او همیشه درپی یافتن روش ها و تکنیک های برتر است حتی اگر هزینه ای را نیز متحمل شود. شاید امکان برخورد در نوع شغل یا زندگی خصوصی وی وجود  داشته باشد در هر حال او باید مثل یک اسفنج باشد و هر طرح خوب آموزشی را جذب کند. نکتة مهم، بسیاری در فکر پیروزی هستند اما تنها تعداد بسیار معدودی میل به آماده سازی خود برای پیروزی دارند.

۱۱ ـ یک مبارز هرگز فراموش نمی کند که همیشه یک شاگرد است:  اگر یک تکنیک را از فردی آموخت او را به اسم مربی می شناسد و احترامش را تا ابد نگاه می دارد حتی اگر روزی از او فراتر رفته و از او سبقت گرفته باشد که اگر غیر از این باشد اصل مبارزه را فراموش نموده و قوانین ورزش را زیر پا گذاشته و باید از ابتدا درسش را شروع نماید.

۱۲ ـ یک مبارز هرگز در پایان مبارزه بدون تشکر از حریفش صحنه را ترک نمی کند: او به خوبی می داند که اگر پیروز شده باشد با استفاده از نیرو و توان حریفش او را شکست داده و به پیروزی رسیده و اگر با شکست مبارزه را به انتها رسانیده باشد به خوبی واقف است که حریفش از او قدرتمندتر بوده و بیش از او به تمرین پرداخته است و بدین ترتیب او را به مبارزات بعدی فراخوانده تا با تمرین و فعالیت بیشتربتواند

موفق باشید اوس


ایپون = یک امتیاز کامل آکا = قرمز

آوازاته = جمع بستن اوتاگانی ری = احترام به هم دیگر

تسوکامی = چنگ زدن با دست جیو = آزاد

جی کان = وقت نگه دار چوریتسوفومی = مساوی ـ برابر

دوجو شیای = مبارزه داخل باشگاه سوکو = اعلام شروع مجدد مبارزه

شوشین = داور وسط شیکاک = اخراج از مبارزه

شیمبان = هیئت ژوری شین بای =هیئت تجدید نظر نهایی


تعداد صفحات : 17

درباره ما
Profile Pic
باشگاه کیوکوشین کاراته بیرجند
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    محبوب ترین فایتر شما؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 161
  • کل نظرات : 101
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 28
  • آی پی امروز : 88
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 226
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 274
  • بازدید ماه : 258
  • بازدید سال : 2,191
  • بازدید کلی : 111,670